Siirrä teemoja ruudukkomenetelmällä - näin se toimii (2023)

Sablaanimotiivi voidaan siirtää kankaalle ruudukkomenetelmällä. Tämä on kuin!

Mainonta

Olipa kyseessä toinen maalaus, juliste, valokuva, kuva lehdessä tai kuvitus pakkauksessa, joskus amatööritaiteilija löytää kauniin aiheen, joka sopisi täydellisesti seuraavaan akryylimaalaukseensa. Et kuitenkaan välttämättä uskalla siirtää tätä aihetta kankaallesi käsin. Tässä tapauksessa niin sanottu mesh-menetelmä.

Kuvapohjan siirtäminen kuvan pinnalle ruudukon avulla on hyvin vanha perinteinen tekniikka, jonka vanhat mestarit tunsivat ja käyttivät. Rasteriprosessi mahdollistaa aiheen toistamisen alkuperäisen mukaiseksi. Samalla taiteilija voi päättää säilyttääkö alkuperäisen muodon vai suurentaa tai pienentää aihetta. Mutta tietenkään harrastustaiteilijan ei tarvitse siirtää koko mallipohjaa, vaan hän voi valita vain tietyn kuvaosan akryylimaalaukseensa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rasterimenetelmä toimii seuraavasti: Ensin malliin piirretään rasteri. Tämän jälkeen myös värilliselle taustalle luodaan verkko. Kuvio piirretään sitten laatikko laatikolta. Mutta nyt yksityiskohtaisesti ja askel askeleelta kuinka motiivit siirretään kankaalle ruudukkomenetelmällä.

Sisällys

 • 1 Nämä materiaalit ovat välttämättömiä
  • 1.1 Vaihe 1 - Luo verkko malliin
  • 1.2 Vaihe 2: Piirrä ruudukko kankaalle
  • 1.3 Vaihe 3: Luo kansi
  • 1.4 Vaihe 4: Siirrä kuvio kankaalle
  • 1.5 Vaihe 5: Suunnittele kuvio akryylimaaleilla
  • 1.6
  • 1.7 Aiheeseen liittyvät viestit

Nämä materiaalit ovat välttämättömiä

 • · Suunnittele malliksi ja kopioi tämä tai läpinäkyvän kalvon arkki
 • Kova, hyvin teroitettu kynä
 • lineaariset kielet
 • Vaihtoehtoisesti paperiarkki ja sakset tai mattoveitsi
 • · Akvarellikynä tai puuhiili kankaalle piirtämiseen

Siirrä teemoja ruudukkomenetelmällä - näin se toimii

Jos malli on esimerkiksi ote lehdestä tai valokuva, eikä sitä myöhemmin enää tarvita, voit milloin tahansa piirtää ruudukon suoraan malliin. Muussa tapauksessa mallista on tehtävä kopio ja kopiolle luotava verkko. Yleisesti ottaen on kuitenkin suositeltavaa ottaa kopio. Tämä johtuu siitä, että ruudukon viivat saavat mallin näyttämään erilaiselta ja joskus viivat piilottavat myös hienot yksityiskohdat. Suuntautumiseen ja kokonaiskuvan seuraamiseen auttaa, että teemapohja on saatavilla alkuperäisessä versiossa ja ilman ruudukkoa.

Vaihtoehto kopioinnille on läpinäkyvä filmi. Voit sijoittaa dian malliin ja piirtää sitten ruudukon diaan. Tämän seurauksena mallille ei tapahdu mitään. Diaa, jossa on ruudukko, voidaan käyttää uudelleen monta kertaa myöhemmin samankokoisille malleille.

Vierailijat lukevat myös seuraavan julkaisun: Mitä on kubismi? Osa 2

Ensimmäinen askel:Levitä verkko mallin päälle

Ensimmäisessä vaiheessa malliin luodaan ruudukko. Tätä varten malli jaetaan samankokoisiin neliöihin. Harrastustaiteilija voihan itse päättää kuinka monta neliötä tulee olla. Mutta se toimi laskettaessa numerolla 6.

Tätä varten tuuletin mittaa mallinsa pitkän sivun. Jaa sitten tämä arvo 6:lla. Jos mallisi pitkä sivu on esimerkiksi 18 cm, ruudukon koko on 3 cm, koska 18 cm: 6 = 3 cm. Jos tulos on vino, pyöristä ylös tai alas. Koska ruudukko koostuu neliön neliöistä, amatööritaiteilijan ei tarvitse mitata lyhyttä sivua ja määrittää toista arvoa. Sen sijaan ruudukon koko on 3 cm. Yksittäiset ruudukkokentät ovat kooltaan 3 x 3 cm.

Luodakseen ruudukon harrastaja asettaa viivaimen mallinsa yläosaan ja piirtää pisteen kolmen tuuman välein. Toista sitten kaikki alareunassa. Sitten voit yhdistää ylä- ja alapisteet pystysuorilla viivoilla. Piirrä sitten vaakaviivat samalla tavalla. Verkko on nyt valmis ja näyttää tältä:

[Raster]

Muuten voi käydä niin, että oikeanpuoleiset solut ja alarivin solut ovat hieman kapeampia. Mutta sillä ei ole väliä. Koska verkko on vain apurunko.

Mainonta

2. vaihe:Piirrä kankaalle ruudukko

Seuraavaksi amatööritaiteilija tarvitsee ruudukon kankaalleen. Tässä ruudukossa on oltava sama määrä neliöitä kuin malliruudukossa. Jälleen amatööritaiteilija mittaa kankaansa pitkän sivun ja jakaa arvon 6:lla. Tämä antaa heille kuinka suuria kankaalla olevien neliöiden tulee olla. Piirrä sitten ruudukko kankaallesi.

Tällä kertaa ei kuitenkaan kannata käyttää lyijykynää, vaan akvarelli- tai hiilikynää. Koska jos piirrät lyijykynällä, kynäviivat voivat näkyä akryylimaalien läpi. Ruudukko näkyisi lopullisessa kuvassa. Ja kankaalla olevat lyijykynäviivat eivät pyyhkiydy niin hyvin.

Ilmoitus: Kun amatööritaiteilija luo niin suuria neliöitä, että ne peittävät koko kankaan, hän suurentaa stensiilinsä kankaan kokoiseksi. Jos amatööritaiteilija haluaa maalata kuvion samankokoiseksi kuin stensiili tai pienentää sitä, valitse samat ruudukkomitat kuin kaavaimessa tai piirrä pienempiä neliöitä. On vain tärkeää, että kunkin sarakkeen ja jokaisen rivin neliöiden määrä pysyy samana.

Kolmas vaihe:tehdä kansi

Kun aihetta siirretään, se piirretään kenttä kentältä. Varsinkin yksityiskohtaisilla tai suurilla aiheilla voi kuitenkin käydä niin, että harrastustaiteilija menettää suuntansa ja lipsahtaa laatikoihin.

Voit estää tämän luomalla suojan. Tarvitset tätä varten paperin. Harrastustaiteilija piirtää paperin keskelle kaavalle laatikon kokoisen neliön ja leikkaa sen irti. Kun sitten asetat kannen malliisi, näet vain kehyksen, jonka olet piirtämässä. Lisäksi on helpompi keskittyä linjoihin ja alueisiin, jotka todella ovat kentällä.

Vierailijat lukevat myös seuraavan artikkelin: Ohjeet: Värilliset korkkilaatikot

4. vaihe:Siirrä aihe kankaalle

Nyt aihe voidaan siirtää kankaalle. Amatööritaiteilija piirtää jokaisen laatikon erikseen. Tällä tavalla aihe tunkeutuu vähitellen kankaalle. Aluksi on helpompaa, jos harrastaja siirtää ruudukon yksittäisiä neliöitä yksitellen ja peräkkäin. Kun harrastustaiteilija on kokeneempi, hän voi siirtää aiheen ääriviivat ja ääriviivat kankaalle ja jäljittää vain yksittäisiä neliöitä löytääkseen pienempiä yksityiskohtia.

Neuvoja: On todennäköistä, että mallissa on kenttiä, jotka sisältävät vain muutaman rivin ja joita voidaan siksi siirtää erittäin helposti. Muut kentät voivat sisältää lisätietoja. Tässä tapauksessa voi olla järkevää jakaa asiaankuuluvat kentät uudelleen.

5. vaihe:Luo aihe akryylimaaleilla

Motiivin siirtämisen jälkeen harrastustaiteilija voi värjätä kuvan akryylimaaleillaan. Riippuu tietysti siitä, pysytkö mallissa vai valitsetko valokuvallesi muita värejä.

Lisää vinkkejä, oppaita ja ohjeita akryylimaalaukseen:

 • Tee-se-itse-akryylimaalit ja muut maalit: Yleiskatsaus
 • Ohjeet: Rakennetekniikka akryylimaalauksen pohjana
 • Ohjeet värikkään kuvan luomiseen sateella.
 • Kivien maalaus akryylimaaleilla: miten se tehdään
 • Ohjeet: Metalliset akryylimaalit lehtikuvioidulla.
 • Ohjeet abstraktin geometrisen akryylimaalauksen tekemiseen
 • Värigradientit akryylimaaleilla – näin se toimii

Mainonta

Teema: Teemojen siirtäminen rasterimenetelmällä: Kuinka se toimii

-

Yleinen kuvaus:
tekninen artikkeli
Ilmiantaja
miten sitten

Themes mit der Rastermethode verschieben – so funktioniert es (2)

 • Hän
 • Viimeisimmät artikkelit

verta

Verlag

omistajaVonMediakustantajan taidevirheitä

Kaksi taiteilijaa ja maalaria RZA ja Feryal (Christian Gülcan ja Ferya Gülcan) kirjoittavat tänne. Molemmat rakennusvuodet 1974, joskus eri käyttötarkoituksia (graffiti, piirustus ja suunnittelu) akryylimaalauksessa. Omistamme taidepajabrändin kooZal ja maalaamme pääasiassa suurikokoisia moderneja ja abstrakteja akryylimaalauksia, mutta maalaamme myös öljymaaleilla, rakastamme leima- ja stensiilitekniikkaa ja piirrämme paljon. Oma studiomme tai työpajamme sijaitsee Bremenissä.

verta

Toimittajan ajankohtaiset artikkelit(näytä kaikki)

 • Montaasi taidemuotona, osa I- 12. toukokuuta 2023 r
 • 2 ideaa moderneihin ja abstrakteihin akryylimaalauksiin- 15. huhtikuuta 2023
 • Akryylimaalaukseen sopiva kuvakehys.- 29. maaliskuuta 2023r

vastaavia viestejä

Muut aiheet:

 1. Ohje: Akryylimaalaus kirjoituksella
 2. Ohjeita nykyaikaiseen muotokuvaan
 3. Tietoja ja vinkkejä akryylimaalaukseen stensiileillä.
 4. 8 ideaa rakennepastatehosteille
 5. Ohjeet abstraktin geometrisen akryylimaalauksen tekemiseen
 6. Ohjeet värikkään kuvan luomiseen sateella.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 11/17/2023

Views: 5573

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.